Dogodki

Piknik na Pristavi

Kot vsako leto sredi junija smo se tudi letos odločili za srečanje – piknik  pri Domu Pristava v Javorniškem Rovtu. Naročili smo seveda sončno in ne prevroče vreme, vendar naša prošnja ni bila čisto uslišana. Zjutraj je padlo še nekaj kapelj dežja, po 11 uri pa se je vse uredilo in naš piknik se je lahko začel.  Večina članov in članic se je na prizorišče pripeljalo z avtomobili, ker smo bolj » srednji letnik«. Prijazni uslužbenci Doma so nas najprej okrepili z ajdovimi žganci in obaro, da smo lahko rešili prvo uganko.

Treba je bilo dokončati pesmico iz zadnje številke Sončnice. Sledil je pohod  po okolici Doma. Tisti, ki jim je bilo prevroče za pohod, so se hladili v prijetni senci in premlevali najnovejše » rumene novice«.

Seveda tudi srečelov ni smel manjkati. Zbrali smo okrog 100 dobitkov različnih sponzorjev. Ker je vsaka srečka zadela, smo dobili kar nekaj uporabnih nagrad.

Po obilnem kosilu  z žara in ogledovanju dobitkov se je dan prevesil v popoldan in nekateri so nas po 16. uri začeli zapuščati.

Piknika se je udeležilo okrog 35 članov in članic, Imeli smo se lepo, in dan je kar prehitro minil.


Tekst in foto: Marija Koblar