Dogodki

Zadnje dejavnosti društva v februarju in marcu

Malo dejavnosti zadnjih dveh tednov iz jeseniškega društva bi napisala.

Sem bolj varčna pri pisanju novic, saj smo Gorenjci varčni pravijo in to kljub temu, da je naša predsednica zelo dejavna.

Najprej smo se dobili na predavanju. Predavanja se dogajajo v prostorih bolnišnice Jesenice. Tokrat  nam je predavala gospa Jasna Harej, višja fizioterapevtka.

Zelo nazorno nam je na skeletu hrbtenice prikazala sestavo le te, pa tudi okvare hrbtenice.

Poučila nas je o pomenu pravilnega dvigovanja bremen, o pomenu pravilne drže in pa odpravljanja težav z telovadbo.  Telovadbo naše članice in član redno izvajajo  s pomočjo društva in prizadevne vaditeljice gospe Lidije, ki se tudi redno izobražuje strokovni vadbi.

Gospa  Jasna je navzoče tudi povabila na delavnico za zdravo hrbtenico, ki jo izvajajo v zdravstvenem domu na Jesenicah. Takoj je imela popolnjen seznam udeležencev. S šolo bomo pričeli že v mesecu marcu in bo trajala trikrat po eno uro.

No potem smo imeli tudi občni zbor društva. Kot vedno ga je vodila in izpeljala prizadevna predsednica društva s pomočjo upravnega odbora  in delovnega predsedstva. Vsa poročila so bila sprejeta in izvoljeno nov– stari upravni odbor.


Po uradnem delu nas je s citrami in petjem razvajala gospa Helena Vidmar.

Podelilo se je tudi skromna darilca – rožice članom in članica z okroglimi obletnicami 70 let in več.

Nato je sledilo kosilo in druženje.

Lepo je bilo!

Društvo praznuje v letošnjem letu dvajset let delovanja, tako, da nas čaka, kar veliko dela na čelu s predsednico in mi vsi upamo, da bo še dolgo na čelu društva.

Toliko za sedaj!

Tekst:  Margareta Abram

Foto:  Margareta Abram, Miro Ražman