Dogodki

Pohod po brezjanski poti miru

No pa je minil tudi »koronski čas prepovedi…«

Tako smo v društvu DBO Jesenice pričeli z nadaljevanjem aktivnosti začrtanimi v planu za leto 2020.

Ker je bil za petek 5. 6. napovedan deževni dan, se je vodja pohodne skupine g. Slavko odločil, da pohod opravimo dan prej, ker je bila malo boljša vremenska napoved. Dež je bil napovedan sicer za popoldanski čas, kar pa pohodnikov ni motilo in smo se kar številčno odpravili na dogovorjeno pot. Pot smo malenkostno spremenili glede na ukrepe, ki so še vedno veljavni glede javnih prevozov in smo se namesto na Lovrenška jezera odpravili malo bližje – na Brezje, kjer smo se podali na Brezjansko pot miru.

Pot je prijetna, ni preveč naporna, ravno pravšnja za ponovni začetek pohodništva.

Pot je potekala ob čudoviti naravi, ob potoku polnem zelenja. Občudovali smo čudovito naravo – rožice, drevesa, male slapove, zeleno kamenje – Tuf, celo »jaslice« smo opazili pod drevesno korenino, …

Po poti so nas usmerjale tablice poti miru, srečevali smo tudi ostale sprehajalce, ki so se kljub bolj turobnemu vremenu podali na sprehod naužit se svežega zraka.

Pohod je potekal ob dobrem vzdušju v skupini, » veliko smo si imeli za povedati, po tem dolgem času prepovedi« tako, da smo se morali celo ustaviti, se malo oddahniti in pomalicati.

Malo pred  koncem pohoda je pričelo rositi, kar pa nas ni odvrnilo, da ne bi našega dopoldanskega druženja končali s »kavico« v bližnjem gostišču.

Da si boste lažje predstavljali naš pohodek bom dodal še nekaj fotografij!

Tekst in foto Miro R.

All-focus
All-focus
All-focus
All-focus
All-focus
All-focus
All-focus
All-focus
All-focus