Dogodki

Pohod do koče pri izviru Završnice, obisk Zelenice in nazaj

Juhuhu, počitnice so tu, so se razveselili šolarji in dijaki. Tudi naše društvo nima uradnih ur v času počitnic, pohodna skupina pa se ne meni za počitnice in nadaljuje svoje aktivnosti.

Tako smo se v začetku julija zbrali na dogovorjenem zbirnem mestu in se odpeljali v dolino Završnice.

Na primernem mestu smo parkirali vozila in se polni elana podali v breg. Vsi smo imeli poleg nahrbtnikov še koš dobre volje, tako nam noben »bregec« ni predstavljal težav.

Veliko smo »čvekali« in obdelali vrsto različnih tem, tudi poučne so bile vmes. Med potjo smo imeli tudi veliko lepih razgledov, tako, da smo še lažje premagovali pot. Malo pred kočo je vodja pohoda poskrbel, da se ne bi prehladili in je vsakemu nalil kozarček »antigripina« tako smo še lažje pregrizli nekaj sto metrov do koče  pri izviru Završnice. Ko smo prispeli do koče smo se malo odpočili ob pitju kave in klepetu. Prišla nas je pozdravit tudi oskrbnica koče gospa Sabina, ki je tudi članica našega društva.

Ker nismo imeli še dovolj hoje smo se zmenili, da gremo vsaj do izvira Završnice. Rečeno, storjeno. Pri izviru smo rekli, da gremo še do koče na Zelenici. Tudi to smo storili in se nato takoj vrnili do koče pri izviru Završnice, kjer smo si privoščili slastno kosilo. Po kosilu smo se dogovorili, da se počasi vrnemo v dolino. Ker smo imeli izredno lepo vreme, smo se dogovorili, da se ne vrnemo vsi skupaj, ampak da gre lahko vsak avto  posebej, kakor se komu zdi primerno.

Vsekakor smo užili en čudovit sončen dan! Težko že čakamo na nova doživetja na pohodih!

Tekst in foto Miro R