Dogodki

Jeseniško društvo praznovalo dvajseto obletnico

Člani društva bolnikov z osteoporozo so se osmega desetega zbrali v gledališču Toneta Čufarja z namenom proslavitve dvajsete obletnice svojega delovanja in obenem proslavitve svetovnega dneva osteoporoze. Medse so povabili tudi člane ostalih društev, ki so združena v zvezi bolnikov z osteoporozo Slovenije. Povabili so tudi svoje pokrovitelje in župane občin ,iz katerih prihajajo člani in članice jeseniškega društva. Najboljši odziv je bil iz Kranjskega društva bolnikov z osteoporozo. Praznovanja se je udeležila tudi predsednica zveze gospa dr. Duša Hlade Zore.

Prireditev je odlično povezovala gospa Branka Smole, ki je s svojim tekstom lepo popestrila prireditev.

Najprej je predsednica društva pozdravila vse navzoče. V nagovoru je poudarila, da ne bo govorila o prehojeni poti in vseh težavah in uspehih, ki jo je v tem času prestalo društvo. Zbrali smo se zato, da kulturno preživimo proslavo obeh dogodkov, ter se po proslavi skupaj poveselimo ob druženju s skromnim prigrizkom.

Nato so navzoče pozdravili še župan občine Jesenice, direktor Splošne bolnišnice Jesenice in predsednica zveze bolnikov z osteoporozo. Vsi so z izbranimi besedami pohvalili delo društva in predsednice.

Nato so na oder prišli pevci mešanega pevskega zbora iz Kranjske Gore, katerim se je pridružila tudi Nuša (predsednica),  ki so nam zapeli nekaj planinskih in » slakovih« pesmi. Slakovim vižam so se ob spremljavi harmonike pridružili tudi udeleženci v dvorani.

Po končanem pevskem nastopu pa je oder prevzel dramski igralec Andrej Rozman Roza, ki je v svoji monokomediji, v katero je vključil tudi gledalce, dodobra nasmejal skoraj polno dvorano.

Po končani komediji pa je sledilo še druženje v avli gledališča, kjer so se udeleženci dodobra sprostili ob veselem druženju in za hip pozabili na vse neprijetnosti, ki nam jo je prinesel virus Sars Cov 19 ter se nato počasi razšli.

Tekst:  Miro Ražman

Foto:  Janko Rabič