Dogodki

Dnevi zdravja – Dolenjske toplice 2022

Tako, kot vsako leto, smo se tudi v tem letu podali na krajši oddih v terme Dolenjske toplice. To je postalo kar tradicija, da se okoli praznika žena podamo na krajši oddih in razvajanje v Dolenjske toplice. Letos smo se dogovorili še za dodatno ugodnost en brezplačen vstop v svet savne. Izlet smo združili s kranjskim društvom bolnikov za osteoporozo, da je bil bolj poln avtobus in še bolj veselo.

Že ob prihodu nas je sprejelo prijazno osebje »term« z dobrodošlico – s kozarcem vina in pogačo. Vse dame pa so ob svojem prazniku prejele tudi rdeči nagelj- zelo lepa pozornost ob osmem marcu.

Imeli smo prav pestre animacije od zvočnih kopeli, nordijske hoje, vodne gimnastike, dihanja v naravi, plavanja, individualnih sprehodov, ni da ni. Za vsak okus se je nekaj našlo.

Najbolj pa so bila obiskovana zvočna kopel s tibetanskimi skledami in gongom.

Tudi hrana je bila odlična, prav za vsak okus.

Kar prehitro je minil čas na »razvajanju« in že nas je prišel iskat avtobus s katerim smo se vrnili domov. Vsi smo si obljubili, da naslednje leto ponovno obiščemo Dolenjske toplice na dnevih zdravja.


Sedaj pa bom z vami delil še zapis iz lanskega leta (2021), kot ga je zapisala naša članica O. P., ki pa ne želi biti imenovana.

Oddih v Dolenjskih toplicah

Nekaj članov društva bolnikov z osteoporozo Jesenice je v času od 13. – 18. junija letovalo v dolenjskih toplicah.

Ob prihodu nas je ekipa term prijazno sprejela in poleg ključa od sob izročila tudi program aktivnosti za udeležence »našega« oddiha.

Vsak dan  je bila na programu nordijska hoja, lahko si se udeležil zvočne kopeli s tibetanskimi skledami in gongom, proti stresne tehnike za umirjanje. Organiziran pa je bil tudi obisk muzeja Lojzeta Slaka v Mirni Peči.

Presenečenje pa so nam pripravili v sredo predzadnji dan bivanja. Namesto klasične hotelske večerje so nas povabili na piknik v naravo.

Večina nas je na piknik odšla peš, ostale pa so zvozili s kombijem. Pričakali so nas s kozarčkom dobrodošlice in postregli z dobrotami iz žara. Težka je bila odločitev kaj boš izbral – vse je dobro dišalo in priloge so bile pestre in sočne.

Ves čas večerje nas je spremljal instrumentalist in pevec. Po večerji pa je z glasbo naše mladosti poskrbel, da smo veselo zaplesali in zapeli.

Večer je prehitro minil in prepevaje smo se odpravili proti hotelu.

Hvala Nuši za organizacijo in skrb.

Tako, še nekaj slikic za spomin in vzpodbudo za udeležbo na naslednjih dnevih zdravja.

Tekst in foto: Miro R.